Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 06 januari 2022, 17:31

Johan Peppelman wint Piet Dijkstra Prijs

HARDERWIJK – Johan Peppelman (70) heeft de Piet Dijkstra Prijs 2022 gekregen. Peppelman zet zich al vele jaren in voor verschillende initiatieven in Stadsweiden. Zo was hij tot 1 januari voorzitter van het wijkplatform, is hij voorzitter van de ontmoetingstuin De Rietmeen en is hij actief voor de wijkkrant en vele andere buurtactiviteiten. Hij werd tijdens het klussen in De Rietmeen verrast door burgemeester Harm-Jan van Schaik.

“Dit voelt echt als een waardering.”

Burgerschap
De Piet Dijkstra Prijs wordt jaarlijks toegekend aan een inwoner van de gemeente Harderwijk, die zich vrijwillig inzet voor het welzijn van één of meer mede-inwoners en een toonbeeld is van burgerschap. Van Schaik benadrukte dat Peppelman met al zijn werk een belangrijke verbinder is in zijn buurt. “Bovendien is hij altijd vrolijk en vriendelijk.”

Niet vrijblijvend
De winnaar besteedt gemiddeld ongeveer twintig uur aan de week in het vrijwilligerswerk. Voor hem is het niet meer dan logisch om dat te doen. “Je bent er niet alleen voor jezelf, vind ik, je bent er ook voor anderen.” Nu hij stopt als voorzitter van het wijkplatform blijft er genoeg over om te doen. „Ik verveel mij geen moment. Vrijwilligerswerk vind ik niet vrijblijvend, het geeft een verantwoordelijkheid, maar het brengt mij vooral veel plezier.” Johan Peppelman werd uit een groot aantal aanmeldingen unaniem door de commissie gekozen. “U bent een belangrijke schakel in het zorgen voor verbinding tussen inwoners en het mooier maken van uw wijk”, kreeg Peppelman van burgemeester Van Schaik te horen voordat hij de prijs ontving.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons