Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 19:46:01 (mmt) Regio (dia) 13991 Jhr. Dr. C.j. Sandbergweg Ermelo Rit 56828 Prio Hoog Eenheid | Traumaheli LifeLiner 1 - MMT Ambulance...
maandag 21 juni 2021

1/1
TOP NIEUWS

VRIJDAG 18|06

HARDERWIJK - Binnenkort kunnen stand – up paddleboards, waterfietsen en kano's op het Strandboulevard worden gehuurd. Aan de vaargeul bij het Dolfinariumeiland komt er ruimte voor twee roeiverenigingen. Verder wordt vooruitgelopen om op langere termijn watersport mogelijk te maken in het Waterfront.

 

Aanleiding voor deze ontwikkeling zijn vragen van ondernemers en verenigingen
Ook een unaniem aangenomen motie 'vertier in en op het water' was mede aanleiding om te kijken of watersport in het gebied mogelijk is. Een aantal initiatiefnemers staan te springen om te kunnen starten ...

1/1

VRIJDAG 18|06

REGIO - Zeker bij kinderen komen ongevallen in en rond het huis vaak voor. Vallen, verslikken of branden: als het gebeurt, wil jij precies weten wat je moet doen. Door een cursus EHBO aan baby’s en kinderen te volgen, leer jij hoe je op tijd de juiste handelingen verricht. Zo weet jij in geval van nood altijd hoe je jouw kind direct kan helpen. Oefen alle EHBO-vaardigheden die je nodig hebt voor EHBO aan baby’s en kinderen. Inclusief reanimeren en het gebruik van de AED, toegespitst op baby’s en kinderen.

 

Het certificaat behorende bij deze cursus is door de Rijksoverheid ...

1/1

DONDERDAG 17|06

HARDERWIJK - Wilt u ook het Nederlands elftal vanavond weer aanmoedigen? Samen kijken is dan natuurlijk heel leuk en gezellig.

 

Geen grote schermen
Helaas zijn er door Covid-19 geen grote schermen aanwezig in Harderwijk. In en rond het centrum van Harderwijk wordt er door de BOA's van de gemeente en de politie gehandhaafd op de corona-maatregelen.

 

Ondanks de geldende maatregelen wensen we u veel kijkplezier toe en hopen we dat onze oranje leeuwen gaan winnen.

DONDERDAG 17|06

HARDERWIJK - Donderdagmiddag 17 juni tegen 16.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Krommekamp in Harderwijk.

 

Een bestuurster op leeftijd is tijdens het rijden onwel geworden en raakte de controle over de personenauto kwijt. Ze kwam ze tot stilstand tegen een haag van een achtertuin.  De vrouw is gecontroleerd door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

1/1

DINSDAG 15|06

NEDERLAND - Door de versoepelingen van de coronamaatregelen gaat u misschien op vakantie. Controleer uw reisdocument(en) op geldigheid. Is uw document verlopen of verloopt deze binnenkort? Maak een afspraak bij de gemeente om deze te vernieuwen.

 

Wat gebeurt er als ik te laat ben?
Als er geen tijd meer is om uw reisdocument te verlengen, dan heeft u mogelijk een spoeddocument nodig. Dit kost een inwoner extra geld. Maar soms is het aanvragen van een spoeddocument zelfs niet meer mogelijk. En daarom is het goed om nu al te kijken of uw reisdocumenten nog in orde zijn.

...

VRIJDAG 18|06

HARDERWIJK - Het college van B&W hecht veel belang aan een breed aanbod van evenementen in de gemeente Harderwijk. Zodra de rijksoverheid vanaf eind juni ruimte biedt met het verder versoepelen van de coronamaatregelen, zal de gemeente binnen de geldende landelijke maatregelen haar best doen om evenementen mogelijk te maken.

 

Burgemeester Van Schaik: "Het past bij Harderwijk om een sector die door de bijzondere omstandigheden onder druk staat, perspectief te bieden voor veilige evenementen. De concentratie aan evenementen in augustus en september is groter dan voorgaande ...

DINSDAG 15|06

In deze zomermaanden kan het behoorlijk warm zijn. Veel mensen ervaren de hitte als een welkome periode van terras- en strandbezoek; voor anderen kan aanhoudende hitte juist een bedreiging zijn voor de gezondheid. Zeker voor ouderen, kinderen en chronisch zieke mensen. Weet wat u moet doen als het warm wordt.

 

Hoe voorkomt of vermindert u klachten door hitte?

  • Drink voldoende
    Zorg ervoor dat u voldoende drinkt, ook als u geen dorst heeft. U drinkt te weinig als u minder plast dan gebruikelijk of als de urine donker van kleur is. Bedenk dat u ook ongemerkt veel vocht verliest door ...

Agenda

Headlines

Zomer- of wintertijd?
Aantal stemmen:
  562
39%
  Laten zoals het is

38%
  Hele jaar wintertijd

23%
  Hele jaar zomertijd

HARDERWIJK 24Webvertising