Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 17:31:44 Bon-04 Wateroverlast Station Ns Harderwijk Stationsplein Harderwijk 067231 Prio Laag Eenheid | Brandweer Harderwijk (Blusploeg 2)...
zondag 15 december 2019
1/1
TOP NIEUWS

DINSDAG 10|12

HARDERWIJK - Op het Kerkplein in Harderwijk is dinsdag 10 december een vrouw zwaargewond geraakt bij een val de trap. Het incident gebeurde omstreeks 14:00 uur in het bijgebouw de Wheme van de Grote Kerk.

 

De vrouw is door personeel van twee ambulances gestabaliseerd en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Een opgeroepen traumahelikopter is niet meer ter plaatse gekomen.

DINSDAG 10|12

ERMELO - Op de Putterweg in Ermelo heeft dinsdag 10 december een kop staart aanrijding tussen vier voertuigen plaatsgevonden. Er kwamen meerdere politie voertuigen en twee ambulances ter plaatse.

 

Bij het ongeval zijn twee personen gewond geraakt en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. De politie heeft de voertuigen van de weg geduwd zodat het verkeer weer kan gaan rijden.

1/1

MAANDAG 09|12

Staatssecretaris Blokhuis gaat lachgas voor oneigenlijk recreatief gebruik verbieden door het op lijst II van de Opiumwet te plaatsen. Dit besluit volgt op een risicobeoordeling van lachgas door het CAM. De afgelopen jaren wordt lachgas steeds vaker als recreatief roesmiddel gebruikt, wat leidt tot risico's voor de volksgezondheid, overlast en verkeersongevallen. Lachgas is oorspronkelijk bedoeld voor onder meer gebruik in slagroomspuiten in de horeca. Deze 'eigenlijke toepassingen' van lachgas worden van het verbod vrijgesteld.

 

Niet zo onschuldig als het lijkt

Staatssecretaris ...

1/1

MAANDAG 09|12

De feestdagen staan weer voor de deur! Gezelligheid, lekker eten en feestversiering staan tijdens deze dagen centraal.

 

Kerstbomen, slingers en kaarsen zijn echter een brandbare combinatie. Om ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt, bekijk onze tips:

 

Kerstboom
Hoewel er nog maar weinig mensen zijn die echte kaarsjes aansteken in de kerstboom, is het nog wel belangrijk om op de brandveiligheid omtrent je boom te letten gedurende de kerst.

  • Kunstkerstbomen zijn brandveiliger dan echte bomen.
  • Kies bij een echte kerstboom voor een boom met kluit en geef deze dagelijks ...

ZATERDAG 07|12

NUNSPEET - In een fietsenstalling aan de Koningin Julianastraat in Nunspeet heeft zaterdagavond een brandje gewoed.

 

De brandweer werd rond 19.15 uur gealarmeerd nadat voorbijgangers de brand hadden ontdekt en 112 belde. De brandweer was snel ter plaatse en hadden het vuur snel onder controle. De brand was ontstaan in een afval container. De brandweer kon voorkomen dat de brand zich verder uitbreidde.

 

De fietsenstalling is gemaakt van hout en heeft wat schade opgelopen. De fietsenstalling staat bij Basisschool de Bron. De oorzaak van de brand is niet bekend maar ...

ZONDAG 08|12

ERMELO / PUTTEN - De politie heeft zaterdagavond een verkeerscontrole gehouden op de Putterweg in Ermelo en Putten en op de Oude Rijksweg in Putten.

 

Zes bestuurders bleken teveel alcohol te hebben gedronken. Er wordt proces verbaal opgemaakt.

DINSDAG 08|10

NEDERLAND - In het tweede tertiaal (mei t/m augustus) van 2019 zijn 2.974.497 verkeersovertredingen geconstateerd op grond van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (Wahv). Dat is minder dan in dezelfde periode een jaar eerder, toen werden 3.230.893 verkeersboetes opgelegd onder meer voor te hard rijden, door rood licht rijden en handheld bellen. Dat blijkt uit het tweede tertiaaloverzicht Wahv 2019*.


In het tweede tertiaal van 2019 daalde vooral het aantal op kenteken geconstateerde verkeersovertredingen op grond van de Wahv: 2.801.327 in de maanden mei t/m ...

Agenda

Dinsdag 05 mei

13:00
Maarssen

Zaterdag 10 oktober

10:00
Barneveld
Moet de brandweer een rekening sturen voor een inzet?
Aantal stemmen:
  2006
44%
  Nooit!

8%
  Altijd

48%
  Alleen dienstverlening op verzoek

HARDERWIJK 24Webvertising