Logo 112Harderwijk

Redactie partnerbijdrage 0 reactie(s) wo 23 november 2022, 9:23

Hoge energierekening voor zijn, isoleer je huis op tijd

Door de alsmaar stijgende prijzen wordt het dagelijkse leven steeds duurder en duurder. Het is dan ook niet zo gek dat mensen op zoek gaan naar manieren waar ze kunnen besparen. Een van de producten die het duurste geworden is, is het gas en elektriciteit. Meer dan logisch dat mensen dus minder gas of elektra willen gaan gebruiken. Het isoleren van je huis kan hier al een grote stap in besparen in zijn. We gaan je vertellen hoe!

Waarom je huis isoleren?

Het isoleren van je huis kun je veel voordelen opleveren. De meeste mensen kiezen ervoor om hun huis te isoleren omdat ze er flink wat mee kunnen besparen op hun energierekening. Dit is dan ook meteen het grootste voordeel die mensen zien. Door je huis te isoleren wordt de warmte in je woning beter vastgehouden en de koude lucht beter buiten gehouden. Zo hoef je minder lang je verwarming aan te houden om het comfortabel warm binnen te hebben. 

Naast dat je met isoleren een stuk op je energierekening zal besparen, zal het ook een groot verschil uitmaken in je CO2-uitstoot. Het is dus zowel duurzaam voor je portemonnee maar ook duurzaam voor het milieu. 

Hoe je huis te isoleren?

De meeste mensen kiezen ervoor om tijdens een verbouwing het huis meteen goed te isoleren. Dit is dan ook de makkelijkste manier en zo kan de isolatie het makkelijkste en beste aangebracht worden. Ook kun je er voor kiezen om spouwmuurisolatie aan te laten brengen door een bedrijf. Dit scheelt je een hele verbouwing, maar wordt op een andere manier gedaan.

Toch is het aan te raden om goede isolatie aan te brengen in je muren, in het plafond of onder je vloer. Als je kiest voor pir platen kopen ben je in een keer klaar. Deze platen kun je namelijk overal in huis gebruik voor het isoleren. Het is een duurzaam isolatiemateriaal met een hoog thermisch vermogen en nog makkelijk te installeren ook. 

Een andere duurzame mogelijkheid zijn tempex platen. Dit is een zeer licht isolatiemateriaal en is geheel ongevoelig voor vocht en schimmel. Het is een hoogwaardige isolatie die maar uit 2% grondstof bestaat en voor de rest uit stilstaande lucht, wat voor de hoge isolatiewaarde zorgt. 

Wanneer je huis isoleren?

Het isoleren van je huis kun je het beste zo snel mogelijk doen. Wanneer je dit kunt doen hangt natuurlijk af van of je het zelf gaat uitvoeren of dat je er een bouwbedrijf voor inhuurt. Als je het zelf gaat uitvoeren kun je natuurlijk meteen beginnen. Kies waar je gaat beginnen, haal de materialen en begin! 

Mocht het mogelijk zijn raden we aan om in de zomer te beginnen met isoleren. Dit is omdat er dan weinig vocht in huis is. Ook denken veel mensen in de zomer met de warmere temperaturen nog niet aan de koudere wintermaanden. De bedrijven die gespecialiseerd in isolatie zijn hebben het dan in de zomer over het algemeen ook wat rustiger. Het perfecte moment om met het isoleren van je huis te beginnen dus! 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.