Logo 112Harderwijk

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) do 12 januari 2023, 16:38

Help de vlinders en wilde bijen in Harderwijk en Hierden

HARDERWIJK – Wilde bijen, vlinders en andere insecten hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp gebruiken. Inwoners van Harderwijk en Hierden met een kleinere tuin in de bebouwde kom kunnen deze dieren helpen door het neerzetten van aantrekkelijke planten. De gemeente Harderwijk en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) bieden daarom gratis bij- en vlindervriendelijke planten aan.

Planten voor insecten

Hoe leven vlinders en wilde bijen en wat hebben ze nodig? Bepaalde boompjes en struiken zijn extra aantrekkelijk voor vlinders en wilde bijen. Deze biologische planten worden vanaf maandag 23 januari gratis aangeboden op de website van SLG. Inwoners kunnen hun tuin zo snel omvormen tot een insectenparadijs. Wees er snel bij want op is op! Op de website staat ook informatie wat inwoners nog meer kunnen doen om de biodiversiteit in hun tuin te verhogen. Denk aan maatregelen als een rommelhoekje in de tuin of het maken van een insectenhotel.

Aanmelden

Mensen die vlinders en wilde bijen willen helpen in hun tuin kunnen zich aanmelden voor beplanting via slgelderland.nl

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.