Redactie sport 0 reactie(s) wo 02 maart 2022, 17:23

Harderwijk geen gastgemeente voor Russisch damesvolleybalteam

HARDERWIJK – Het Harderwijkse college van B&W heeft besloten om tijdens het WK Volleybal 2022 geen gastgemeente te zijn voor het damesteam dat uitkomt namens de Volleybal Federation of Russia. Dit besluit is in overleg met de Nederlandse volleybalbond (NEVOBO) genomen naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in Oekraïne.

Wethouder sport Marcel Companjen: “Het is natuurlijk erg jammer voor de betrokken Russische dames maar als gemeente kunnen we niet anders dan solidair zijn met de bevolking van Oekraïne. En is dit gezien de huidige situatie een onvermijdelijk besluit. Ook hiermee wil het college een duidelijk protestsignaal afgeven naar Rusland.”

Harderwijk blijft wel gastgemeente voor het WK Volleybal. En gaat samen met de NEVOBO onderzoeken welk ander land ontvangen kan worden tijdens het WK in september. Het lokale activiteitenprogramma in het kader van het WK Volleybal Vrouwen dat de gemeente samen met de partners VVH, GA! En Landstede in voorbereiding heeft, wordt eveneens uitgevoerd. Het programma zal binnenkort bekend gemaakt worden. Doel is en blijft met dit evenement lokale activiteiten te organiseren in Harderwijk om de (volleybal)sport een impuls te geven.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons