Redactie — lokaal0 reactie(s) — wo 15 december 2021, 19:26

Gemeente Harderwijk is klaar voor de winter

HARDERWIJK – Het Stadsbedrijf is wegbeheerder voor alle wegen binnen de gemeente, met uitzondering van de provinciale weg N302 en de A28. Hiervoor zijn de provincie en Rijkswaterstaat verantwoordelijk. Bij geconstateerde gladheid op Harderwijkse wegen strooit het Stadsbedrijf volgens een vast patroon de hoofdverkeerswegen, de wijkontsluitingswegen en de hoofdfietspaden met wegenzout.

Beoordeling noodzaak strooien
Het Stadsbedrijf coördineert het uitrukken van de strooiploeg. Om half vier ‘s nachts beoordelen ze de actuele weerssituatie op basis van meldingen van de weerkamer en het aflezen van de wegdektemperatuur via sensoren in het wegdek. Er vindt overleg plaats met de provincie en de directe buurgemeenten. Om vier uur wordt besloten of er wel of niet tot actie wordt overgegaan. Als er gestrooid moet worden zorgen we ervoor dat tegen half acht alle routes één keer zijn gestrooid.

Strooiroutes
In totaal wordt er zo’n 220 km aan autowegen en 85 km aan fietspaden gestrooid. Het strooien duurt 3,5 tot 4 uur. Bij aanhoudende gladheid wordt de route nogmaals gereden. Als de hoofdwegen, wijkontsluitingswegen en het hoofd fietspadennet gestrooid zijn, gaan de strooiers zo nodig de wijk in. Dit doen we alleen bij ernstige gladheid omdat de tienduizenden kilo’s zout erg schadelijk zijn voor het milieu. Onze actuele berichten over gladheid kunt u volgen via onze social media kanalen.

Zakje zout
Op het chemodepot/afvalbrengstation aan de Daltonstraat kunt u een zakje zout halen om uw eigen stoep te strooien. Informatie: Snel Herstel, tel. 0341 411 333 of via [email protected]

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons