Redactie lokaal 0 reactie(s) di 08 februari 2022, 21:04

Een huis in Harderwijk verdient een vloer met uitstraling en karakter

Nu ook de prijzen op de huizenmarkt in Harderwijk enorm oplopen, kiezen veel inwoners van Gelderland ervoor om niet te verhuizen maar om te gaan verbouwen. Professionals die bij het verbouwen in de arm worden genomen zijn vaak een hypotheekadviseur, een aannemer, een bouwadviseur of een interieurspecialist. 

Woon je al jaren in een huis dan zie je meestal niet de mogelijkheden die een huis in zich heeft. Wil je over meer ruimte kunnen beschikken vanwege gezinsuitbreiding dan gaat de eerste gedacht toch meestal uit naar een nieuw huis met meer kamers. Een verbouwing biedt echter soms verrassende mogelijkheden. Verduurzaming, isolatie of mooie gietvloeren zijn opties die je zeker in je plannen moet meenemen.

Bouwadviseur
Is eenmaal de beslissing genomen om flink te gaan verbouwen, dan gaat de eerste gedachte uit naar een aannemer. Je vraagt verschillende offertes aan en uiteindelijk bepaald het verbouwplan en de prijs met wie je in zee gaat. Toch is het verstandiger om als eerste een onafhankelijk bouwadviseur met voldoende kennis in de arm te nemen. Die kennis gaat meestal verder dan wat een verbouwing kost. Vaak is zo’n adviseur op de hoogte van de wet- en regelgeving van een gemeente zoals Harderwijk. Als je bijvoorbeeld in een monumentaal pand woont ben je aan heel wat regels gebonden. Je kunt niet zomaar beginnen met hakken en breken of een vloer slopen. 

Houten vloer
De rol van een bouwadviseur varieert van het tekenen van een dakkapel, het ontwerpen van woningen tot het begeleiden van een verbouwing. Zo kan het aanbrengen van een nieuwe houten vloer een zeer delicate kwestie zijn. Het klimaat onder de vloer mag namelijk niet te droog maar ook niet te vochtig zijn. Daarbij moet je niet alleen van de prijs houten vloer uitgaan, maar zul je je ook moeten verdiepen in de eigenschappen van hout en hoe je het beste zo’n houten vloer moet isoleren.

Herbestemming
Koop je bijvoorbeeld in Harderwijk een oud pakhuis zonder woonbestemming, dan kan een bouwkundig adviseur voor je bemiddelen bij de gemeente. Door de woningnood in veel Gelderse steden zijn ambtenaren vaker bereid om na een goed gesprek te kijken of op een bedrijfspand een woonbestemming kan komen. Het wil nogal eens voorkomen dat een eigenaar van een oud pand zijn ambitieuze plannen getorpedeerd ziet worden door een overijverige ambtenaar. Een bouwadviseur met de nodige connecties en kennis is dan een uitkomst.

Verbouwing
Bij het in stand houden van een authentieke uitstraling hoef je niet altijd te kiezen voor traditionele materialen. Heeft een oud pakhuis eenmaal een woonbestemming dan komt daar ook een stuk verduurzaming bij kijken. Het isoleren van een oud pand is niet iets van je met een paar tubes purschuim kunt fixen. Ook de aanpak van de vloer vergt specialistische kennis. Denk daarbij eens verder dan de gebaande paden van een houten vloer. Zo zijn gietvloeren met betonlook een ultieme basis om je woning een industriële look te geven. Zo behoud je het karakter van het oude pakhuis zoals die ooit in functie was. Daarnaast is deze industriële look naast onderhoudsarm ook nog steeds trendy en populair en zul je bij de uiteindelijke housewarming party hoge ogen gaan gooien.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons