Redactie — algemeen0 reactie(s) — wo 13 oktober 2021, 22:31

Dood gevonden wolf op de Veluwe bij Stroe blijkt doodgeschoten

STROE – De dode wolf die op 1 oktober 2021 bij Stroe werd gevonden, blijkt doodgeschoten. Deze conclusie kwam uit sectie en genetisch onderzoek uitgevoerd door Dutch Wildlife Health Center (DWHC) in Utrecht en Wageningen Environmental Research (WENR). Het is nu ook bekend om welke wolf het gaat: GW1490m. De wolf leefde op de Zuidwest-Veluwe.

De wolf is een strikt beschermde diersoort. Het doden van een wolf is niet toegestaan en is strafbaar, daarom loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar het voorval. In het belang van dat onderzoek wordt er daarom op dit moment ook geen verdere informatie verstrekt.

Wolf Zuidwest-Veluwe
De mannetjeswolf GW1490m leefde vooral in het natuurgebied op de Zuidwest-Veluwe. Hij kwam eind 2020 vanuit Duitsland via Overijssel en de Noord-Veluwe hier terecht en vormde een paar met de wolvin die eerder dit jaar bij Ede is doodgereden.

In Gelderland leven ongeveer tussen de 15 en 20 wolven. De leefgebieden bevinden zich op de Noord-, Midden- en de Zuidwest-Veluwe. De wolf heeft buiten Gelderland ook nog een leefgebied op de grens van Brabant en Limburg. Naast de GW1490m zijn er in Nederland nog 5 andere dode wolven gevonden. Zij kwamen allen door een aanrijding om het leven. Uit Duits onderzoekOpen this document with ReadSpeaker docReaderDeze link opent een andere website blijkt dat na verkeersongevallen, illegale vervolging de 2e doodsoorzaak voor wolven is.

Deel dit artikel

Reacties

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

0
Wat vind jij? Laat een reactie achter!x
()
x