Logo 112Harderwijk

Redactie overig 0 reactie(s) vr 01 oktober 2021, 17:01

Dode wolf gevonden in Stroe, mannetje is mogelijk verkeersslachtoffer

Laatst bijgewerkt: vrijdag 17:36 uur
STROE – Een mannetjeswolf is vrijdag 1 oktober dood gevonden op de Veluwe  in Stroe. De doodsoorzaak en de identiteit van de wolf zijn op dit moment nog onbekend en worden onderzocht. Aan de sporen op de weg en de wonden op het hoofd te zien is het dier waarschijnlijk aangereden.

Er kwam bij de Dierenambulance Barneveld een melding binnen over een dier dat in de greppel lag vlakbij het spoor in Stroe. Eenmaal daar aangekomen was het toch wel een groot dier. Het bleek een wolf te zijn, dit is even later door Wildbeheer vastgesteld.

De dode mannetjeswolf is overgebracht naar de Universiteit Utrecht. Daar verricht het Dutch Wildlife Health Center sectie op het dode dier. In Stroe zelf wordt onderzoek gedaan op de plek waar de wolf is gevonden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.