Logo 112Harderwijk

Demonstratie
Redactie overig 1 reactie(s) vr 01 juli 2022, 17:29

Demonstratie van Nederland in Verzet vanavond in Harderwijk gaat door

HARDERWIJK – Burgemeester Van Schaik van Harderwijk heeft zojuist in overleg met politie en openbaar ministerie besloten dat de demonstratie van Nederland in Verzet vanavond door kan gaan. Om veiligheidsredenen zal de route van de demonstratie niet langs de woningen van minister Van der Wal en Norbert Dikkeboom gaan, in tegenstelling tot eerdere aankondigingen van de organisatie.

Noodverordening

“Vrijheid van meningsuiting is in Nederland een groot goed. Ik zal daarom meewerken aan het toestaan van een demonstratie binnen onze gemeentegrenzen. Er is mij, met de onrust eerder deze week in Hierden nog vers in het geheugen, veel aan gelegen de openbare en orde en veiligheid te waarborgen”, aldus burgemeester Van Schaik. Daarom wordt vandaag om 16.00 uur een noodverordening van kracht voor de hele gemeente Harderwijk. De verordening blijft van kracht tot 2 juli om 7.00 uur in de ochtend. Dit geeft de politie de mogelijkheid om, wanneer dat nodig is, preventief te fouilleren. En de politie kan mensen verzoeken de gemeente Harderwijk te verlaten.

Geen gezichtsbedekkende kleding

Om de openbare orde en veiligheid te handhaven zijn door politie zichtbare en onzichtbare maatregelen getroffen. Vanwege de noodverordening is het niet toegestaan om gezichtsbedekkende kleding te dragen, voorwerpen te hebben die als wapen gebruikt kunnen worden, brandstof of vuurwerk mee te nemen of alcohol te drinken op straat. De politie kan hier tegen optreden.

Reacties

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.