Logo 112Harderwijk

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 28 april 2023, 15:47

De grootste sportevenementen deze zomer

De zomer staat weer voor de deur en vele sporten zullen weer hun jaarlijkse evenementen mondiaal hebben. Veel tickets zullen worden verkocht, weddenschappen gelegd bij de beste bookmakers en mensen komen samen voor de beeldbuis met biertjes en hapjes. Om alvast een overzicht te creëren zijn hier al een aantal om zeker in gedachten te houden.

Voetbal is overduidelijk een favoriet onder velen. Ook deze zomer zullen er rondom deze populaire sport evenementen worden georganiseerd. De UEFA Champions League zal vanaf 10 juni in Istanbul gehouden worden. Niet lang daarna zal de AFC Asian Cup in China of in Zuid-Korea plaatsvinden. Vergeet vooral niet het vrouwenvoetbal. Vorig jaar won Engeland, de Lionesses, met een Nederlandse coach. Misschien zullen dit jaar de Nederlandse leeuwinnen het WK in Sydney winnen. Het WK zal van 20 juli tot en met 20 augustus gehouden worden. Een overtijds fenomeen, maar al bij velen het favoriet. FIFA bevestigde dat vorig jaar 1.12 miljard naar de officiële uitzendingen, de zwartkijkers niet meegerekend. Zeker de helft van de Britse bevolking bekeek hoe de Lionesses wonnen.

Tennis is een die vooral geassocieerd wordt met de zomer. Voor sommigen lijkt het misschien enkel een balletje dat heen en weer op een veldje wordt geslagen, anderen zien de verfijnde technieken en psychisch uithoudingsvermogen van atleten. Zo nu en dan zullen de aanschouwers weer versteld staan om de snelheid waarmee een bal over de tenniscourt heen wordt gemept. Het French Open begint al eind mei en duurt tot en met 11 juni. Wimbledon wordt gedurende de eerste helft van juli gehouden. Tout elite van Parijs en Londen zullen dan ook weer in gecoördineerde outfits op de tribunes staan. En het US Open is om niet te vergeten erna vanaf 28 augustus tot en met mid september.

Golf is inmiddels een sport waar velen voor de buis gaan zitten. Voorheen een elitaire sport, nu een die is uitgebreid tot een standaard bezigheid mocht je aanspreken. Veel bejaarden blijven er fief onder, maar ook jongeren vinden het balletje een flinke mep geven of de nauwkeurigheid om het in de hole te krijgen. De Masters in Georgia zijn net geweest en nu op naar de volgende toernooien. Dit zijn de US PGA in mei, het US Open in mid juni in Los Angeles. Daarna iets dichterbij, misschien wel een vliegtripje waard, de Open Championship in Engeland. Vervolgens, mocht je het nazomers zonnetje nog willen meepikken, de Ryder Cup in Italië.  

Na de voornoemde drie balsporten zijn er nog een lading meer die afhankelijk van mensen hun individuele voorkeur voor evenementen om naar uit te kijken zijn. Denk aan rugby, baseball, handbal en tafeltennis. Nederland is dan misschien niet sterk een land wat zich richt op rugby. Het wordt niettemin uitgezonden op zenders als de BBC. De voornaamste landen zijn de Britse landen, Ierland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Italië. Eind zomer zal de herencup in Frankrijk gehouden worden. Tafeltennis wordt dit keer in Durban in Zuid-Afrika gehouden. Een minder bekende sport, misschien voor sommigen meteen de associatie met zomervakanties of Forrest Gump. Toch zal de vliegensvlugge “polssport” meerderen op het puntje van hun stoelen hebben zitten. 

Vechtsporten kunnen nogal uiteen lopen van klassiek boksen tot aan de originele en moderne vormen van Aziatische vechtkunsten. De eerste in het seizoen zijn de bokswedstrijden van het IBA World Championship in Uzbekistan. Boksen heeft een lange geschiedenis van gokken, waarbij mensen op of tegen een van de spelers wedden. Dit zullen zowel heren- als dameswedstrijden zijn. Namen om in de gaten te houden zijn Sofiane Oumiha uit France, Tomoya Tsuboi en Sewonrets Okazawa uit Japan, Loren Alfonso uit Azerbaijan, Saken Bibossinov uit Kazakhstan, Yoenlis Hernandez Martinez en Julio La Cruz uit Cuba. Ook deze zomer zal er wat op los gegokt worden. 

Voor de mensen die nu meteen willen beginnen met een van de sporttoernooien te volgen. Snooker is een eeuwenoude sport. De World Snooker Championship wordt momenteel in Sheffield in Engeland gehouden. Voor de rest is een heel overzicht online te vinden, naast de bovengenoemde sportevenementen. Een boel om naar uit te kijken en bij te houden. Dit moet je wel zoet houden deze zomer als je van sport houdt, en wie weet win je ook nog een paar weddenschappen. 

 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.