Logo 112Harderwijk

Redactie brand 0 reactie(s) di 28 maart 2023, 5:03

Brandweer Nijkerk rukt uit voor kleine vrachtwagenbrand op de A28 bij Putten

PUTTEN – Het brandweerkorps van Nijkerk is in de nacht van maandag op dinsdag, om 03:34 uur, gealarmeerd voor een vrachtwagenbrand op de A28 tussen Nijkerk en Putten.

Een vrachtwagenchauffeur reed over de A28 in de richting van Zwolle toen hij gebonk hoorde aan de rechterkant van zijn vrachtwagen. Hij parkeerde zijn wagen aan de kant op de parkeerplaats Vanenburg en zag dat bij zijn rechtervoorwiel een kleine brand was uitgebroken. Met behulp van een brandblusser wist hij erger te voorkomen.

De brandweer zag dat de temperatuur van het wiel nog aan de hoge kant lag en heeft met water de boel gekoeld. Daarbij kwam enige stoomvorming vrij.

Een defect aan een wiellager was mogelijk de oorzaak van de kleine brand.

Door dat de brandweer op de oprit vanaf de parkeerplaats stond, kon het verkeer vanaf de parkeerplaats enige tijd niet de oprit naar de A28 gebruiken.

Locatie

112 Melding

03:33:59 28-03-23 P 1 BON-101 BR wegvervoer BST A28 Re - Vanenburg Putten 071131 Blusgroep 3 spoed Nijkerk Brandweer Nijkerk GelderlandMidden

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Harderwijk
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.