Redactie brand 0 reactie(s) wo 20 april 2022, 19:22

Brandweer Harderwijk zoekt nieuwe collega’s, meld je aan!

HARDERWIJK – Brandweerpost Harderwijk bestaat uit een groep vrijwilligers die bij meldingen de helpende hand bieden en ze zijn hard op zoek naar nieuwe collega’s. Heb jij er weleens over nagedacht je maatschappelijk in te zetten en hulp te verlenen aan mens en dier? Kom kijken tijdens de inloopochtend op zaterdag 14 mei (vanaf 10 uur) of inloopavond op maandag 16 mei (vanaf 19 uur). De brandweercollega’s gaan graag met je in gesprek, beantwoorden al je vragen en je mag alvast aan de slag tijdens een oefening. Meld je aan via [email protected] Meer info op brandweerharderwijk.nl

Wie zoeken wij?
Brandweer Harderwijk zoekt nieuwe collega’s in de leeftijd 18-45 jaar. Woon je in Harderwijk, werk je in Harderwijk of werk je veel thuis? Meld je aan! De brandweer is er om mens en dier hulp te verlenen bij brand en/of ongevallen. De collega’s vormen een groep gepassioneerde en professionele vrijwilligers die willen werken in een team, altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden. Hiervoor biedt de brandweer natuurlijk goede opleidingen en oefeningen. Wil jij onderdeel zijn van dit team en wil je een belangrijke bijdrage leveren?

Wat vragen wij?
Harderwijk ligt in een prachtig deel van Nederland. Het vele water, heide, bos, de industrie, recreatie, de historische binnenstad, hoogbouw, grootschalige zorgcomplexen maar ook het stillere buitengebied maken Harderwijk en onze werkzaamheden ontzettend dynamisch. We leiden je graag op tot een echte brandweerprofessional. De opleiding en training is gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het enige verschil is dat je als vrijwilliger geen dagtaak hebt aan je brandweerwerk. Je hoeft dus niet 24 uur per dag op een kazerne aanwezig te zijn maar wordt vanuit huis of je werk opgeroepen. Natuurlijk snappen we dat je er niet altijd kunt zijn. Wel is het belangrijk dat je binnen 4 minuten op de kazerne kan zijn. Ook vinden we het belangrijk dat je beschikt over een goede lichamelijke en geestelijke conditie, dat je sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld bent, dat je kunt improviseren en dat je beschikt over doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat bieden wij?
Centraal staat dat je als hulpverlener in staat bent om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht, maar het geeft ook heel veel voldoening om samen met je team een klus te klaren en er te zijn voor mensen en dieren. De mogelijkheid om je in te zetten voor het redden van mens en dier, in je eigen omgeving en binnen een hecht en gemotiveerd team, moet de voornaamste reden zijn om je aan te melden. De brandweer biedt echter meer; natuurlijk zorgen we voor een goede opleiding en voor scholing, oefeningen en uitrukken ontvang je een financiële vergoeding. Ook zorgen we voor een goede verzekering.

Meld je aan
Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden? Kom dan naar de inloopochtend op zaterdag 14 mei (vanaf 10 uur) of inloopavond op maandag 16 mei (vanaf 19 uur). Wij beantwoorden al je vragen en je mag alvast aan de slag tijdens een oefening. Meld je aan via [email protected] Meer info op brandweerharderwijk.nl. Kun je die dagen niet, kom dan eens langs tijdens onze oefenavond, iedere maandagavond om 19 uur.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Harderwijk

Volg ons

Volg ons