Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 18:02:51 Bon-inci-17 Oms Handmelder Verpleeghuis Elspeet Oms 04526 Gerrit Mouwweg Elspeet... Prio Hoog Eenheid | Brandweer Veluwe West (Elspeet) (MDT - TS 7143)
maandag 15 oktober 2018

MAANDAG 26|02

Team Explosieven Verkenning onderzoekt geheimzinnig kastje in auto Hanekamp

Er bleek geen sprake van een explosief maar van professioneel inbrekersgereedschap

HARDERWIJK - Afgelopen nacht zijn in Harderwijk personen aangegouden in verband met voertuigcriminaliteit. Een inwoner van de wijk Frankrijk, Hanekamp, meldde rond 03.00 uur dat een auto met 2 inzittenden geparkeerd stond en dat de mannen te voet de wijk in liepen, om iets later terug te komen.

 

De 2 mannen bleven langere tijd in de op de Hanekamp geparkeerde auto zitten, maar namen direct de benen toen de politie ter plekke kwam. In de door hen achtergelaten auto, afkomstig uit Huizen, lag een verontrustend voorwerp.

 

Door een lid van het TEV, Team Explosieven Verkenning, werd het voorwerp onderzocht omdat het het afgebeelde kastje wellicht bestemd was om een explosief te laten ontploffen. Er bleek geen sprake van een explosief maar van professioneel inbrekersgereedschap. Het kastje was bestemd voor het uitlezen van motor-en sleutelgegevens. Daarnaast troffen de politiemedewerkers er een snelheidsmeter en boordcomputer aan.

Foto's
1/1
Locatie

Headlines