Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:51:31 Bon-inci-01 Brandgerucht Atrium Appartementen Cws Bachdreef Harderwijk 067231 Prio Middel Eenheid | TAS 7231 Harderwijk

TAS 7231 Harderwijk

zondag 22 juli 2018

WOENSDAG 13|09

Nieuwe afvalbakken maken centrum schoner

De pilot met de nieuwe bakken wordt na enkele maanden geëvalueerd

EDE - "Een schone binnenstad zonder zwerfafval. Wie wil dat nou niet? Om dat doel te bereiken staan er in het Edese centrum nu vijf nieuwe afvalbakken waarmee plastic en restafval gescheiden worden ingezameld." Met deze woorden onthulde wethouder Levendig Centrum Johan Weijland dinsdagmiddag een van de vijf bakken, vlakbij de Oude Kerk.

 

De komende maanden test gemeente Ede of deze aanpak werkt. Deze pilot is een onderdeel van het programma 'Ede Schoon'. Deze zorgvuldig gekozen nieuwe afvalbakken vervangen vijf 'gewone' grijze bakken. Via gescheiden inzameling werkt Ede mee aan zoveel mogelijk recycling. Dat past bij de duurzaamheidsvisie van de gemeente. De afvalbakken vormen zo een logische aansluiting bij de afvalscheiding die thuis gedaan wordt door inwoners van Ede.

 

Als de pilot succesvol is, worden de gescheiden afvalbakken in de toekomst op grotere schaal ingevoerd in het centrum. De bakken worden geleegd door het SamenWerkBedrijf (SWB) en zij helpen tijdens de pilot met het monitoren van de afvalstromen, om te zien of de bakken juist worden gebruikt en afval daadwerkelijk wordt gescheiden. De ACV neemt het plastic afval tijdens de pilot mee in de afvalwerking van het huishoudelijk PMD-afval (Plastic, Metaal, en Drankverpakkingen).

 

De pilot met de nieuwe bakken wordt na enkele maanden geëvalueerd. Voor het einde van dit jaar komt een aanbeveling hoe de afvalscheiding in de openbare ruimte het best voortgezet kan worden.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines