Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 22:51:31 Bon-inci-01 Brandgerucht Atrium Appartementen Cws Bachdreef Harderwijk 067231 Prio Middel Eenheid | TAS 7231 Harderwijk

TAS 7231 Harderwijk

zondag 22 juli 2018

DONDERDAG 10|08

Landgoedwandeling IVN over Oud en Nieuw Groevenbeek

We lopen over het landgoed met zijn Jugendstil villa, in Ermelo het kasteel Oud-Groevenbeek genoemd, met wijngaard en oude prachtig gerestaureerde druivenkas en watertoren, thans de woning van diverse soorten vleermuizen

BARNEVELD / ERMELO - Natuurvereniging IVN Barneveld houdt op zaterdag 26 augustus een wandeling op het Landgoed Oud en Nieuw Groevenbeek in Ermelo.


De tocht begint op de parkeerplaats van het Bosbad Putten gelegen tegen de bosrand van het landgoed afgegrensd door een prachtige sprengbeek waar we gedeeltelijk langs zullen lopen terwijl de bosvogels zich goed kunnen laten horen zoals de groene specht, grote en kleine bonte specht.


We lopen over het landgoed met zijn Jugendstil villa, in Ermelo het kasteel Oud-Groevenbeek genoemd, met wijngaard en oude prachtig gerestaureerde druivenkas en watertoren, thans de woning van diverse soorten vleermuizen. We lopen langs heide met grafheuvels, urnenvelden, vennen, om vervolgens weer het vogelrijke bos in te gaan richting Nieuw Groevenbeek met schaapskooi, leemput. We passeren een oude handelsweg van Arnhem naar Harderwijk, waarna we in een heel stil weinig bewandeld bos komen. Goed schoeisel aanbevolen.

13.00 uur verzamelen op parkeerplaats de Vetkamp in Barneveld; 13.30 uur verzamelen op de parkeerplaats van het Bosbad, Zuiderveldweg 6, Putten.

 

Gids: Jan Ritzer.

Kosten: 2 euro p.p.; leden, donateurs en kinderen gaan gratis mee.

Kijk ook op www.ivn.nl/barneveld

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie

Headlines