Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 11:35:31 (inci-11) Hv Stank/hinder (vreemde Lucht) Da Drogisterij Stationsstraat Ermelo... Prio Middel Eenheid | Brandweer Ermelo (Bevelvoerder)...
maandag 18 juni 2018

MAANDAG 07|08

Zomer in Gelderland komt 11 augustus naar Voorthuizen

De live uitzendingen zijn op het Bunckmanplein en hoe meer mensen op het plein, hoe meer geld we inzamelen voor het standbeeld

VOORTHUIZEN - Op 11 augustus zal het een drukte van belang zijn in Voorthuizen. Omroep Gelderland is die dag wederom in Voorthuizen te gast met het programma: "Zomer in Gelderland".

 

Er is een team van 10 personen samengesteld uit de diverse Voorthuizense verenigingen, waaronder Plaatselijk Belang. De groep is de hele dag in de weer om een opdracht uit te voeren. Deze opdracht krijgen we 's morgens pas te horen. Er is geld te verdienen voor een lokaal goed doel. Dit jaar zullen we dat besteden aan een standbeeld van Lodewijk Napoleon Bonaparte. Volgens de overlevering heeft de broer van keizer Napoleon I ooit in Voorthuizen overnacht in de voormalige herberg De Roskam aan de Apeldoornsestraat, dat tegenwoordig Huize Zandbergen heet. Zeker is dat hij de klinkerweg Apeldoorn-Amersfoort heeft laten aanleggen voor een betere bereikbaarheid van Paleis Het Loo waar hij regeerde. En een mooi standbeeld bij de Punt is toch prachtig voor ons dorp?

 

De live uitzendingen zijn op het Bunckmanplein en hoe meer mensen op het plein, hoe meer geld we inzamelen voor het standbeeld.

 

De hele dag is het spektakel live op Radio Gelderland te volgen en op gld.nl wordt een liveblog bijgehouden. Om 17.15 uur is er een live televisie-uitzending op TV Gelderland. Die wordt daarna de hele avond herhaald. De presentatie is in handen van Angelique Kr├╝ger.

 

Kortom: Kom 11 augustus naar het Bunckmanplein voor de gezelligheid, voor de aanmoediging en natuurlijk voor de euro's!

Foto's
1/1
Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie